terug

De Fruitschaal van God
Vanuit mijn internationale ervaring op zeer uiteenlopende vakgebieden heb ik gezien en waargenomen hoe verschillende mensen met KANSEN omgaan. Ofwel: welke kansen benut je en welke niet?

Je geeft zelf vorm aan je eigen leven, je werk en je loopbaan. Vanuit mijn Geloof en Vertrouwen in God kreeg ik enige tijd geleden een beeld van De Fruitschaal van God. Dat heb ik in een kort 'gedicht' samengevat. Zo beleef ik het en ervaar ik het. En zo is ook mijn loopbaan met prachtige ervaringen gevuld.

Ik heb Kees van Kooten opdracht gegeven om een schilderijtje ervan te maken. Dat idee kwam heel spontaan, toen ik ik zijn etalage een klein fruit-stil-leven zag. Dat heb ik een paar dagen later gekocht en Kees gevraagd 'De Fruitschaal van God' te vertalen in een schilderijtje van gelijke afmetingen. Als het klaar is zal ik het op de website zetten.

05 maart 2008: Het schilderij is klaar; zie de foto. Het witte licht geeft Het Licht aan en de Fruitschaal 'vermeerdert zich'. Links voor een 'vergeten appel' (symbolisch, ook voor de Hof van Eden) die is blijven liggen en een rottingsplek vertoont. Het is een prachtig schilderijtje geworden en Richard Mes maakt er nu een lijst omheen in een mooie stijl. dan is het 'af' en elke dag een herinnering aan een prachtige Ingeving, een Beeld dat ik ontving:

 

 

 

 

De Fruitschaal van God

 

 

God biedt je elke dag opnieuw in Zijn Oneindige, Onvoorwaardelijke, Alomtegenwoordige en Alomvattende Liefde een Fruitschaal van Kansen aan. Daarop liggen de lekkerste vruchten die er prachtig uitzien, heerlijk geuren en nog lekkerder smaken. Je mag alles pakken en alles is gratis. Je kunt zoveel eten en genieten als je wilt want het fruit stopt niet en je raakt alleen heerlijk verzadigd.

 

Alle fruit dat je in dankbaarheid van de Fruitschaal neemt wordt onmiddellijk vervangen door het dubbele aantal nieuwe vruchten vanuit Godís Onvoorwaardelijke Liefde voor jou. Zo groeien je Kansen en maak jij zelf de fruitschaal van je Leven. Zo mooi, heerlijk en kleurrijk als je zelf wilt.

 

Alle fruit dat je niet lekker vindt of laat liggen (fruit kan bederven) wordt niet vervangen.

 

Je mag en kunt elke dag opnieuw zelf kiezen.

 

Willem, december 2007