terug

Scheepstafels
 

Ritmeester Scheepstafels

         Meesterwerken aan Boord                     

 

Scheepstafels zijn speciale tafels: Zij moeten aan uiteenlopende eisen voldoen: bij zeiljachten is dat weer anders dan bij motorjachten. Ritmeester is specialist in ronde en gebogen vormen vanuit onze maritieme wortels. Het aspect veiligheid aan boord is dan ook al een van de eerste items. (Maar bij lange na niet het enige zoals uit onderstaand kort verhaal blijkt). Op een bewegend jacht of schip moet de kans op stoten zo gering mogelijk zijn. En scheepstafels moeten functioneel en mooi zijn! Over smaak valt zoals gebruikelijk niet te twisten: dat laten wij graag aan u over, waar nodig voorzien van ons advies.

 

Ervaring en advies

 

Vanuit onze lange ervaring kunnen wij u goed van advies dienen: wij maakten honderden scheepstafels, elk vanuit andere klantwensen. Van ontwerp tot en met uitvoering zorgen wij dat uw wensen zorg-vuldig worden gerealiseerd. U kunt putten uit alle technische en esthetische kennis en jarenlange ervaring zodat uw scheepstafel een sieraad in het interieur wordt.

 

Custom built of serie?

 

Of u nu 1 jacht- of scheepstafel wilt danwel een kleinere of grotere serie (bijvoorbeeld voor jachtbouwers en werven): wij zijn partner voor kleine en grote wensen. Ritmeester BV en Ritmeester CNC Productions BV kunnen u een totaal service-pakket bieden: ook voor  - in serie - gemaakte jacht- en scheepstafels bent u bij ons aan het juiste adres. Via CNC gemaakte onderdelen worden exact op maat gemaakt, geassembleerd en afgewerkt. U kunt de tafels al dan niet gefinished (spuitwerk) kopen.

 

Voor plezierjachten en beroepsvaart

 

Van kleine tafel voor een plezierjacht tot (zeer) luxe tafel voor beroepsvaart of cruiseschip: wij maken werkelijk alles. Ook hier zijn ronde en gebogen vormen ons specialisme. En al zou u er tien monitoren of een televisiescherm in verwerkt willen hebben: wij maken het. Net zoals wij de meest luxe en complexe vergadertafels realiseren is elke tafel voor ons een challenge, een uitdaging.

 

Zo kunt u zelfs in de 'dining room' via een camera-verbinding alle beelden blijven volgen die voor u van belang zijn….

 

Flexibiliteit en tijdwinst

 

Voordeel voor jacht- en scheepswerven: snelheid en tijdwinst. Uw medewerk(st)ers kunnen maximaal tijd besteden aan het inbouwen van het jacht- op scheepsinterieur. Tafels zijn losse 'componenten' en kunnen dus makkelijk worden aangeleverd en op het laatste moment worden geplaatst. Dat betekent voor u flexibiliteit en tijdwinst: eerder afleveren van het jacht of schip en minder tijdsdruk.

 

Tafels voor binnen en buiten

 

Van kuiptafel-in-hoogglans lak tot en met alle soorten en maten salontafels, tafels met klap- of oplegbladen, eetkamer- en dinettetafels en nog veel meer: de variëteiten zijn eindeloos.

 

Kaartentafel?

 

Een kaartentafel is een zo mogelijk nog complexer element in een jacht of schip. Met uiteenlopende faciliteiten en functies. Ook hier kunnen wij dit 'losse element' als component aanleveren, waar nodig voorzien van alle sparingen, leiding- en kabelgoten, kaartenvakken, pc-plaats en nog veel meer. Kant en klaar om in te bouwen of te plaatsen.

 

Nog specialere tafel?

 

Een bijna onvergetelijk verhaaltje: wij maakten een kleine scheepstafel voor de prive-hut van een mega-jachteigenaar, naar ontwerp van zijn vaste interieur-architect. In een speciale kist werd deze naar het vliegveld vervoerd en naar de Cote d'Azur overgevlogen. Omdat het jacht daar net was vertrokken maakte deze scheepstafel nog een tweede vlucht, het jacht achterna. Het ontwerp vond ik prachtig, de reis niet minder.

 

Onderstellen te kust en te keur

 

Een houten onderstel of toch liever een metalen en verstelbare poot? Speciale functies erin verwerkt als een 'bar-poot'? Of rvs als onderstel? Met mogelijkheden van vastzetten in verband met zeegang? Geen tafel is ons te ver…

 

Houtsoorten en afwerking naar keuze

 

Of u nu het bekende teak- of mahoniehout wilt danwel kersen of andere (combinaties van) minder gangbare houtsoorten: aan u de keuze. Voor in serie vervaardigde tafels kan in overleg met de werf het fineer exact worden afgestemd (of: door u worden toegeleverd) zodat er 100 % overeenstemming is met het fineerbeeld van het overige interieur. Ook kunt u als u dat wenst het fineer en hout zelf uitzoeken bij onze leverancier.

 

Hang- en sluitwerk

 

Uw exacte keuze, van rvs tot messing in alle hang- en sluitwerk is onze opdracht. Omdat wij specialist zijn in scheepstafels zijn al uw details en wensen voor ons van belang.

 

Inlegwerk

 

Van kompasroos tot uw eigen afbeelding of foto. Marqueterie in alle specialisaties en afbeeldingen verzorgen wij, mits u rekening houdt met een langere levertijd. Zo kan een tafel tot een kunstwerk worden die zelfs wanneer er niets opstaat toch een prachtig element in het interieur wordt.

 

Afwerking

 

Alle lak-, beits en verfafwerkingen worden door ons in de eigen finishing afdeling verzorgd. Van matte afwerking tot hoogglans, in alle beits- en kleurtinten.

 

Renovatie en facelift

 

Uw tafel(s) een beetje sleets? Toe aan een nieuwe laklaag of facelift? Wij verzorgen het vakkundig zodat u weer geniet van een prachtige tafel.

 

Uw wensen voor een jacht- of scheepstafel

 

Onderstaand een aantal 'gesprekspunten' die u voor uzelf al eens op een rijtje kunt zetten. Als een lijstje om even in te vullen.

 

Type tafel:                                         Kuiptafel

 

                                                        Dinettetafel

 

                                                        Salontafel

 

                                                        Eetkamertafel

                                                       

                                                        Kaartentafel

                         

                                                        .........tafel

 

 

 

         Afmetingen

 

                   Lengte

 

                   Breedte

 

                   Hoogte

                                                        Salontafelhoogte

                                                        Eettafelhoogte

 

 

         Houtsoort

 

 

         Fineerdikte 

 

 

         Randafwerking

 

                   Lijsttype

 

                   Overig lijstwerk schip

 

 

         Onderstel

 

                   Materiaal

 

 

         Hang- en sluitwerk

 

                   Messing

                   RVS

                   Anti rammel en klapper hang- en sluitwerk

 

 

         Functionaliteit

 

                   Laden

 

                   Klapbladen

 

                   Barfunctie

 

                            Welk type flessen of glazen?

 

 

                   In hoogte verstelbaar

 

                   Slingerlijsten

 

                   Vast te zetten met schroeven in de vloer (zeegaand)

 

                   Aansluitingen pc, 220 volt of tv

 

                   Ingebouwde flatscreen of monitor

 

 

         Decoratie

 

                   Inleg- of laserwerk

 

                   Marqueterie

 

 

         Afwerking

 

                   Lak- en spuitwerk

 

 

Welkom voor advies

 

Wij zijn u van harte en graag van dienst. Als u uw wensen even zelf aan de hand van bovenstaand lijstje in beeld brengt kunnen wij u in een of twee gesprekken (het eerste is vaak al makkelijk via email en telefoon) een idee geven van de realisatie van uw wens.

 

Na afspraak kunnen wij u in Alblasserdam de mogelijkheden tonen. Tussen 7 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds (zaterdagen van 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag; zondag gesloten). Ook in dat aspect zijn wij flexibel.

 

 

Klaptafel

Voorbeelden van tafels 
Alle tafelbladen: salon- kombuis- kaartentafel.
Overige tafelbladen 
Als losse modules leverbaar
Kaartentafels 
Decoratief
Inlegwerk 
Alle afbeeldingen in lasering op fineer.
Laserwerk